Стартира мащабен ремонт на покрива на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов

Средствата за ремонта, в размер на 400 000 лева и са осигурени от държавния бюджет

0
7
Болница Д-р Димитър Павлович в Свищов
Болница. Снимка: МБАЛ "Д-р Димитър Павлович" ЕООД- Свищов

В началото на следващата седмица започва цялостен ремонт на покрива на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, съобщиха от общинската администрация.

Средствата за ремонта, в размер на 400 000 лева, са осигурени чрез споразумение по чл. 10 от Закона за държавния бюджет, подписано между кмета на Свищов д-р Генчо Генчев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова.

Сградата на болницата е построена преди повече от 45 години, което е довело до значително износване на покривното покритие. Това налага предприемането на спешни мерки от страна на общината за осигуряване на необходимия финансов ресурс за ремонта, поясняват от пресцентъра.

Проектът предвижда цялостна подмяна на хидроизолацията на покрива, като първо ще бъде демонтирана старата изолация и подготвена основата. Ще бъдат нанесени два пласта битумен грунд, върху които ще се положат два слоя хидроизолация, като горният ще бъде със специална посипка за допълнителна защита. Металните обшивки също ще бъдат подменени с нови, а комините ще получат обновена мазилка и нови шапки. Допълнително ще бъдат монтирани нови шапки и на всички вентилационни тръби и отвори.

За предотвратяване на бъдещи течове, ще се подменят всички воронки и водостоци, а при улуците ще бъде инсталирана система за подгряване, която да предотврати запушване при снеговалежи. Подпокривното пространство ще бъде почистено и отворите към покрива ще бъдат зазидани, за да се осигури по-добра защита от влага. Също така ще бъде подменена и амортизираната мълниезащитна система, като всички строителни дейности ще бъдат изпълнени в съответствие с нормите за пожарна безопасност.

От общината информират, че е в готовност и проект за повишаване на енергийната ефективност на цялото болнично заведение, който ще се осъществи по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г.

Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения за деца

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments