Само за часове в Стара Загора: Две катастрофи с пострадали

Две пътнотранспортни произшествия в Стара Загора доведоха до хоспитализация на пешеходка и леки наранявания на пътничка

0
112
Полиция, патрулка
Полиция. Снимка: Искра.бг

В рамките на няколко часа вчера в Стара Загора се случиха две пътнотранспортни произшествия, съобщиха от полицията.

В първия инцидент е станал около 09:35 часа на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в близост до кръстовището с ул. „Радост“. 74-годишен шофьор на лек автомобил „Форд“ е ударил 77-годишна пешеходка, която пресичала пътното платно. Пешеходката е била настанена в болнично заведение без опасност за живота. Водачът и пешеходката са тествани за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Второто произшествие се е случило същия ден около 15:15 часа на кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ с ул. „Армейска“. Катастрофата е между лек автомобил „Ситроен“, управляван от 65-годишен мъж, и „БМВ“, шофиран от 35-годишен водач. Пострадала е 62-годишна пътничка в „Ситроен“, която е прегледана в медицинско заведение и след това освободена. И двамата водачи са тествани за алкохол, като резултатите също са отрицателни. Екип на сектор „Пътна полиция“ е посетил мястото на инцидента и го е обслужил по надлежния ред.

И в двата случая няма данни за тежки наранявания или опасност за живота на пострадалите, но случаите подчертават необходимостта от повишено внимание на пътя.

Здравен експерт: Вендинг автоматите за лекарства ще улеснят достъпа до медикаменти, но има рискове

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments