Мобилните оператори обжалват заповедта на КЗП за неустойките при прекратяване на договори

Мария Филипова настоява за незабавно прилагане на новите правила, които целят да ограничат нелоялните търговски практики

0
15
Мария Филипова, председател на КЗП
Мария Филипова, председател на КЗП Снимка: Фейсбук на КЗП

Трите водещи мобилни оператора в България обжалват заповед на председателя на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ Мария Филипова, с която се забранява прилагането на нелоялни и агресивни търговски практики. Това съобщи самата Филипова по време на заседание на парламентарната Комисия по икономическа политика и иновации.

Спорната заповед задължава мобилните оператори да ограничат неустойките при прекратяване на договор само до три месечни вноски. Филипова поясни, че Административният съд вече се е произнесъл по две от жалбите и е отменил предварителното изпълнение на заповедта.

„Настоявам за предварително изпълнение и тази заповед да влезе в сила незабавно“, заяви тя, като подчерта, че очаква и решението на Върховния съд.

Филипова отбеляза, че много потребители се отказват да сменят мобилния си оператор, след като научат за високите такси при прекратяване на договори, което ограничава правото им на свободен избор.

В интернет продължават да се предлагат нелегално лекарства

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments