Лена Бориславова: Споразумението по Френското предложение защитава интересите на България

Според нея политическите лидери в Северна Македония отклоняват народа си от европейския път

0
11
Лена Бориславова
Лена Бориславова. Снимка: ПП "Продължаваме промяната"

„Използваният език е недопустим. Споразумението, постигнато на база на Френското предложение, е добро, въпреки че в началото беше подложено на силна критика, която смятаме за чисто политически мотивирана. В момента интересите на България са напълно защитени“, заяви Лена Бориславова от ПП-ДБ в парламента по повод изказванията на вицепремиера и министър на транспорта на Северна Македония, Александър Николоски, предаде репортер на „Фокус“.

По думите на Бориславова, политическите лидери в РСМ отклоняват обществото си от пътя към Европа по вътрешнополитически причини.

Лена Бориславова и Надежда Йорданова също коментираха искането за освобождаване на Антон Славчев от поста председател на Антикорупционната комисия.

„Настояваме Антон Славчев да бъде отстранен от позицията на председател на антикорупционната комисия, тъй като неговото поведение доказва, че той предоставя защита на определени лица и намалява тази защита при необходимост. Очакваме в парламента да се развият напрегнати сцени, опитвайки се да защитят оставането на Славчев на поста и да се хвърли сянка върху лицата, които са подали искането за неговото освобождаване“, добави Бориславова.

Надежда Йорданова допълни, че няма пречка да бъде избран нов временно изпълняващ длъжността председател.

Спорове в парламента около освобождаването на Антон Славчев от Антикорупционната комисия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments