Благомир Коцев: Варна има нужда от стабилно правителство!

Кметът на Варна откри третия Международен морски форум „Морски компас“

0
7
Форумът
Форумът. Снимка: Община Варна

„Мой приоритет като кмет на Варна и като професионалист, идващ от морския бизнес, е да развием тази индустрия, толкова важна за нашия град. Варна има голям потенциал да подобри условията за развитие на морския сектор и да привлече инвестиции в инфраструктурата и пристанищните съоръжения.“

Това каза при откриването на третия Международен морски форум „Морски компас“, кметът на Варна Благомир Коцев.

„Варна имаше най-голямото пристанище в България, но за съжаление през последните години то изостана и по отношение на инвестициите Бургас и Констанца ни изпревариха, но ние имаме амбицията да наваксаме това изоставане. За целта е необходимо да имаме стабилно правителство, с което заедно да работим за това, Варна да стане център на морската индустрия“, допълни кметът Коцев.

Международният форум беше открит днес в Община Варна. В него участват повече от 40 чуждестранни представители на високи позиции в морския бизнес в над 15 държави. Негов организатор е Българската асоциация на морските капитани /БАМК/ и целта му е да представи текущото състояние, регулации и иновации в морския транспорт, както и да предложи нови решения във връзка с навлизането на новите технологии в сектора и стремежа към развитие на екологична икономика. Форумът се стреми да бъде и платформа за свързване на хора от морския бизнес, международни и национални морски администрации и представители на научни и образователни институции.

Приветствие към участниците отправиха още вицеадмирал Митко Петев – съветник на президента по въпросите на военната сигурност, кап. Станислав Стоянов – председател на БАМК, президентът на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани к.д.п. Димитър Димитров и Димитър Стойнов – почетен консул на Италия във Врана. Програмата на форума продължава и утре.

Каракачанов: РСМ да изтрие от учебниците си историята до 1944 година

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments