Без милост: Доживотен затвор за Георги Генджов, който уби майка си в Бургас

Защитата на убиеца настояваше за едва 15 години "лишаване от свобода"

1
136
Георги Генджов
Георги Генджов. Снимка: Искра.бг

Бургазлията Георги Генджов, който на 21 януари уби по особено жесток начин майка си Рада Гешева си след 67 пробождания с общо два ножа, ще лежи в затвора до края на живота си. Това реши днес състав на Бургаския окръжен съд. Според решението присъдата ще се изпълнява при първоначален строг режим.

Защитата на Генджов по-рано днес поиска той да бъде осъден на само на 15 години затвор, което не беше уважено от съда. От своя страна прокуратурата настояваше присъдата доживотен затвор да бъде „без право на замяна“, което в крайна сметка не бе записано. 

Прокурор Ангел Георгиев заяви, че все пак е доволен от присъдата:

„Съдът се е съобразил изцяло с моите аргументи и доводи, съобразно доказателствата. Ще се запозная с мотивите на съда защо не е наложено „без замяна“ към доживотния затвор. Тогава ще преценя дали ще пусна протест в 15-дневен срок“. 

Искра.бг припомня, че съдебната експертиза доказа, че Генджов е бил адекватен по време на убийството на майка си и може да изтърпи присъда „лишаване от свобода“. В същото време на последното заседание на 6 август в съда подсъдимият твърдеше, че е наръгал манекен, който не е издал звук. Съдебния психиатър тогава заяви, че е  възможно това да е механизъм, чрез който Генджов се опитва да се справи с мисълта, че е убил майка си. 

В съдебната зала днес присъства бащата на Георги, който преди малко повече от месец бе призован като свидетел по делото. Двете страни имат право да обжалват присъдата в 15-дневен срок. 

Георги Генджов в съда: Не съм убил майка си. Това беше манекен, който не издаде звук

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Без милост: Доживотен затвор за Георги Генджов, който у… […]