Лични данни на 87 милиона потребители на Temu изтекли в хакерски форум

Компанията отрича информацията да произхожда от техните системи, докато потребителите са призовани да укрепят сигурността на акаунтите си

0
8
Интернет трол
Хакер. Снимка: Freepik.com

В хакерски форум се появи информация за продажба на личните данни на милиони потребители на популярното приложение за пазаруване Temu. Според съобщение на „BleepingComputer“, данните, включващи имена, адреси, телефонни номера и пароли, са били изложени за продажба в криптирана форма, обхващаща около 87 милиона потребители.

От компанията Temu отричат да са били жертва на тази кибератака. Те твърдят, че проведеното от техния екип за сигурност задълбочено разследване категорично показва, че представената информация не произхожда от техните системи и не съответства на записаната при тях информация.

Това не е първият скандал, в който е замесено приложението Temu. Бързият ръст на популярността на платформата, предлагаща евтини стоки, често е съпроводен с проблеми с качеството и критики от страна на потребителски организации по целия свят. В допълнение, китайските онлайн гиганти, сред които Temu, са подложени на сериозна критика за начините, по които събират и обработват лични данни.

С оглед на растящата популярност на приложението и в България, потребителите са призовани да предприемат допълнителни мерки за сигурност, като включат двуфакторна автентикация и актуализират паролите си.

Без милост: Доживотен затвор за Георги Генджов, който уби майка си в Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments