Изграждат трета лента на АМ „Тракия“ в участъка между София и Пловдив?

Министър Коритарова уточни, че решението ще бъде взето след извършването на детайлен анализ

1
31
АМ "Тракия"
АМ "Тракия". Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ разглежда възможността за изграждане на трета лента по АМ „Тракия“ в участъка Пловдив – София. Въпросът е бил обсъден от представители на община Пловдив по време на среща с министър Виолета Коритарова, предаде „Фокус“.

Министър Коритарова уточни, че решението ще бъде взето след извършването на детайлен анализ, който да докаже необходимостта от подобна мярка. Освен това, се обсъжда дългосрочно решение, включително изграждането на дублиращо трасе на магистралата. 

През следващата година се очаква да бъде изготвен технико-икономически анализ, който ще включва оценка на пътната безопасност. Той ще прецени дали е необходима трета лента, алтернативно трасе или други възможности.

Една от основните пречки за изграждането на трета лента е големият брой съоръжения в участъка от София до 70-ти километър. Някои от тях ще трябва да бъдат подменени, което би оскъпило значително проекта. Затова анализът ще покаже дали подобна инвестиция е целесъобразна.

Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения за деца

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Изграждат трета лента на АМ „Тракия“ в участъка м… […]