Божидар Божанов: Оставиха бухалката в ръцете на Пеевски!

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов коментира решението на Народното събрание Антон Славчев да продължи да бъде начело на КПКОНПИ

1
14
Божидар Божанов
Божидар Божанов. Снимка: Facebook, личен профил

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов коментира в социалната мрежа Facebook решението на Народното събрание Антон Славчев да продължи да бъде начело  на Комисията за противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси /КПКОНПИ/. Според него с това бухалката е била оставена в ръцете на Делян Пеевски. И още: 

„За съжаление ГЕРБ, ДПС Пеевски, БСП и ИТН (чрез неучастие в гласуването) оставиха Антон Славчев като председател на комисията за противодействие на корупцията. Т.е. оставиха бухалката в ръцете на Пеевски.

Казвам „за съжаление“ не защото очаквахме друго, а защото политическата криза няма да свърши, докато правоохранителните институции не спрат да бъдат нечии бухалки. Защото хората няма как да имат доверие, че властта се упражнява в техен интерес, а не за целите на държачите на бухалките.

Иначе всеки може да донесе от 9 кладенеца вода, за да мотивира непротивопоставянето на Пеевски, както стана днес. Понякога с противоречащи си аргументи. Но политическият въпрос е: може ли да се управлява страната, без решения да се вземат под угрозата вземащия решенията да бъде „ударен“.

А не можем ли да работим за решаването на проблемите по сектори, вместо да циклим в тази тема с корупцията и зависимостите? За съжаление може само частично. Защото в основата на почти всеки проблем стои нечия схема, която се вписва в мрежата от зависимости, която не се разпада само заради контрола върху правоохранителните институции.

На предстоящите избори партиите трябва да отговорят на този въпрос пред своите избиратели: как може да се управлява страната, без всяко старатегическо решение да е продиктувано от страх от преследване от завладени държавни органи.

След днешното гласуване отговорът изглежда отрицателен. Но изборите са там, за да променят именно тези отговори.“

Илиян Василев за свалянето на сайтове от МВР: То бива бива диктатура, но тук прекрачиха всяка граница!

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Божидар Божанов: Оставиха бухалката в ръцете на Пеевск… […]