Смъртоносно нападение с ножове в Ротердам, има жертви

Полицията разследва мотивите на нападателя, който крещял религиозни фрази

0
6
Полицейски патрул в Ротердам
Полицейски патрул в Ротердам Снимка: Rotterdam Police Department

Снощи в нидерландския пристанищен град Ротердам се разиграла трагедия, при която един човек е загинал, а друг е бил тежко ранен след нападение с хладно оръжие, съобщава „Асошиейтед прес“ /АП/, позовавайки се на местните полицейски власти.

Полицията е задържала заподозрян, който също е пострадал по време на инцидента и е бил транспортиран в болница за лечение.

Според говорителя на полицията Весел Столе, атаката е извършена в района на моста „Еразъм“. Той обаче подчертава, че на този етап няма информация относно мотивите за нападението и че разследването обхваща всички възможни версии.

Нидерландският вестник „Телеграф“ /Telegraaf/, цитирайки очевидци, съобщава, че нападателят е бил въоръжен с два ножа и е атакувал хора случайно, докато викал „Бог е велик“ на арабски език. Тази информация е потвърдена и от полицаи на мястото на инцидента, допълва Столе, като уточнява, че това е част от разследването.

Към момента самоличността на жертвите и на заподозрения остава неясна, а полицията не предоставя допълнителни подробности, пише АП.

Италия се готви да въведе химическа кастрация за изнасилвачи и педофили

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments