Столична община разкритикува изпълнителя на ремонта на ул. „Опълченска“

Живущите в района бяха принудени да преминават през калта без осигурена алтернатива за достъп до домовете си

0
9
Достъп до домовете на улица Опълченска
Достъп до домовете. Снимка: Столична община

Нова организация за достъпа на живущите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата им, съобщиха от Столична община. След редица сигнали от граждани, зам.-кметът по строителството Иван Василев лично инспектира строителен обект, за да провери как протичат ремонтните дейности и дали се спазват поетите ангажименти към местните жители.

Още в началото, изпълнителят на проекта се задължи да организира ремонта на етапи, с цел да се минимизират затрудненията за хората в района. Въпреки това, този ангажимент не беше изпълнен, което създаде сериозни неудобства за живущите, които бяха принудени да преминават през кални участъци без осигурена алтернативна пътека.

След срещата на място, в проблемния 200-метров участък беше изградена временна настилка, която да улесни преминаването на хората. Днес предстои и монтажът на 20 улични лампи, които ще подобрят безопасността през тъмните часове. В рамките на следващите 6 дни се планира да бъде изградена временна бетонна пътека, която да осигури безпрепятствен достъп до жилищата по време на строителните работи.

Ремонтът на източното платно на ул. „Опълченска“, между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Тодор Александров“, е планиран да приключи до края на годината, според предварителния график.

По време на инспекцията, Иван Василев отправи критика към надзорната фирма, като подчерта, че недостатъчният контрол от тяхна страна е довел до сериозни пропуски в организацията на строителните дейности.

Медици от 7 държави на курс при уролозите от ВМА

 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments