„Възраждане“ внасят декларация за осъждането на езика на омразата от Скопие

Декларацията първо ще трябва да мине през външна комисия

0
10
Костадин Костадинов от ПП "Възраждане"
Костадин Костадинов от ПП "Възраждане". Снимка: Искра.бг

Партия „Възраждане“ ще внесе в Народното събрание проект на декларация, която осъжда възраждането на език на омразата от страна на Скопие, предаде „БНТ“.

Това заяви Костадин Костадинов по повод поредните обиди от вицепремиерът Александър Николоски по адрес на български политици. Той си позволи да нарече българите „мизерници“ и сподели, че двата народа нямат обща история. 

Декларацията на „Възраждане“ първо ще трябва да мине през външна комисия, а след това да се свика евентуално извънредно заседание на 50-ото Народно събрание, което приключва работа

Лидерът на „Възраждане“ също така обвини народните представители от „Продължаваме промяната-Демократична България, че са влезли в комбинация с Делян Пеевски. Той припомни, че при гласуването за освобождаване на Антон Славчев от поста временен председател на антикорупцоонната комисия знакови лица от ПП-ДБ не са присъствали в залата.

„Дори един от вносителите – Кирил Петков отсъстваше. Попитах Асен Василев, защо Кирил Петков го няма и защо, след като са такива борци срещу Пеевски, бившият премиер и вносител липсва в зала. Отговор не получихме“.

Според Костадинов ПП-ДБ са се превърнали в последните дни на парламента в опит предизборно да изперат контакта с Пеевски

Божидар Божанов: Оставиха бухалката в ръцете на Пеевски!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments