„Ало“ измама в Балчик: Възрастна жена е дала над 15 000 лева на мним полицай

Сигнал за престъплението е бил получен 17:45 часа вчера

0
18
Телефонна измама, "ало" измама
Телефонна измама. Снимка: Районна прокуратура; Архив

Около 17:45 часа вчера е получено съобщение за извършена „ало“ измама в град Балчик. Изпратените полицейски екипи на място са установили, че около 15:30 часа, на стационарния телефонен номер на 80-годишна жена се е обадил непознат мъж, представящ се за служител на „Криминална полиция“. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай е заявил на пенсионерката, че синът й има нужда от голямо количество сума пари и дрехи.

Възрастната жена успяла да събере 15 630 лева и дрехи, които сложила в сак и предала на непознат мъж, пристигнал на адреса й в Балчик.

Незабавно са били предприети оперативно изпитвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ-Балчик. В хода на работа полицейските служители са успели да установят самоличността на лицето, транспортиращо сумата, вещите – обект посегателство са били намерени и иззети по надлежният ред.

От ОДМВР-Добрич отново отправят апел към гражданите на областта да отделят време и да говорят със своите възрастни родители да не се доверяват и да не предават пари на непознати хора под никакъв предлог. Ежедневно квартални инспектори, полицейски служители посещават пенсионерски клубове в градовете, извършват се срещи съвместно с кметове по малки населени места с цел запознаване на обществеността от възможността да станат жертви на телефонни измами.

„Отново се обръщаме с молба към обществеността да положат усилие от тяхна страна и говоря със своите близки в борбата с предотвратяване на подобни престъпления. Обръщаме внимание, че основни жертви на телефонни измами стават възрастните ни родители, използващи стационарен телефонен номер. Сценариите, които използват телефонните измамници са най- различни. Важно е да обърнем заедно внимание на възрастовата група, ставаща жертва на телефонни измами да не се доверяват на непознати, да не дават парични средства и ценности, незабавно да се свържат с нас на ЕЕН 112 или със свой близък за да сигнализират за инцидента“, добавят полицейските служители.

Здравко Василев призова: Сега е моментът за пълна обществена и институционална подкрепа за Цанко Цанков!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments