Кънев: Доган не може да разчита на създадените от него олигарси и на службите

Много вероятно е соколът да е изпял песента си, добавя той

2
27
Евгений Кънев
Евгений Кънев. Снимка: Скрийншот от видео на "Продължаваме промяната"

„Вчерашният опит за свалянето на шефа на антикорупционната комисия още веднъж показа какъв е тестът да проверите смисъла на една партия – отношението към корупцията. Въпреки пълното бездействие на тази комисия по темата, освен като бухалка на ДП – всички партии без ПП-ДБ и Възраждане застанаха с гласуване или отсъствие от зала зад човека на ДП. И така се очерта вероятното бъдещо мнозинство за правителство на … ДП: чрез ДПС, ГЕРБ, БСП и вероятно ИТН.“

Това прогнозира във Facebook Евгений Кънев, като публикацията продължава по следния начин:

„Вероятно ИТН, защото тази партия и Възраждане са вградени пети колела в парламента, за да спъват, блокират и имитират работа в парламента – и така да не може да се съставя правителство и властта да е в Радев / ДП. Затова толкова бяха яростни срещу поправките в Конституцията, всеки ден псувайки ПП-ДБ.

Но имат и ролята на отровен двойник – не бива ПП-ДБ да бъдат оставяни сами в техните каузи и така да привличат електорат. Спомняте си какви атлантици бяха в ИТН в началото на войната – Балабанов дори беше в делегацията в Киев. Което не попречи на тяхната външна министърка да назначи в първия си ден дърти ченгета за съветници. Сега виждате какви антикорупционери са Възраждане – възмутени от Славчев, но винаги доставящи липсващи гласове на ДПС и ГЕРБ за техните назначения – примерно, шефа на Здравната каса.

Но да се върнем на “новата сглобка”.

Ако сте на мястото на ДП и е въпрос на живот и смърт да запазите властта и така – сигурността си, какво бихте направили? Надали бихте разчитали само на собствена партия с откраднато име и гласове. На вас ви трябва не просто участие в парламента, а в неговото мнозинство, за да не се обърне срещу вас.

Затова са в ход операции не само ДПС-Ново начало, но и ГЕРБ- Ново начало и БСП – Ново начало.

ДПС вероятно ще си остане на ДП, докато е в политиката. Дори да запази електората, силата на ДПС – Доган бе в ползването на държавните институции като бухалки. Сега обаче не само вече ги няма, ами се обърнаха срещу тях – все повече видни фигури на Доган са под прокурорска преса да сменят лагера. Доган не може да разчита и на създадените от него олигарси – арестът на Вълка бе знак към другите какво ги чака, ако го подкрепят. Не може да разчита и на службите да го опазят, ако реши да води война срещу ДП – затова е много вероятно соколът да е изпял песента си.

ГЕРБ са в много подобно положение – затова и ББ ви занимава с всякакви лакардии и не смее да заеме страна, макар навсякъде в държавата техните хора да осигуряват пълен съпорт на ДП. Хватката му върху ББ е желязна и затова едва ли са преувеличени твърденията на политици, че де факто ДП е шефът на ГЕРБ и никакво решение не се взема без да се пита – директно него, а не чрез ББ. Очаквам до една година ББ да стане почетен председател, а човек на ДП да оглави партията.

БСП-Ново начало стана възможно с отстраняването на Корнелия, където ключова роля изигра … Възраждане, отнемайки голяма част от електората, а другата бе отвратена от постоянно подклажданите отвън интриги. Още повече, че Гуцанов и Копейкин са си от Варна – с вероятно един и същи трибуквен спонсор.

И така, след като не успя юни, много вероятно е сега ДП вече наистина да има собствено правителство и така да превземе последната държавна институция. И така да приключи играта на демокрация.

Освен ако не бъде спрян от застрашените олигарси и политици. Или се провали в ролята на медиатор както на руските, така и на американските интереси у нас. Както се провали Доган.“

Имотният пазар оживява през есента

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments