Главчев: Подготовката за изборите включва нови елементи

Служебният премиер обяви подобрения в технологията на гласуване и коментира ситуацията с Република Северна Македония

0
5
Димитър Главчев
Димитър Главчев . Снимка: МС

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че в процеса на подготовка за предстоящите предсрочни парламентарни избори се въвеждат нови технологии. Преди тегленето на номерата на машините за гласуване той увери, че удостоверяването на устройствата ще се извършва в зала с видеонаблюдение, в която за първи път ще бъде осигурен и звук.

„След края на изборния ден ще стартира броенето на гласовете, а новите видеонаблюдателни системи ще включват гласови известия, които сигнализират за изтощена батерия на устройствата“, добави Главчев. Той подчерта, че ще бъде налична постоянна линия за помощ.

Коментирайки обвиненията, свързани с български компании и с взривените пейджъри в Ливан и Сирия, премиерът увери, че няма доказателства за участие на България в производството или продажбата на съответните стоки.

„ДАНС е установила само финансови потоци, но не и наличие на стоки“, уточни той и изрази мнение, че не е необходимо свикване на Съвета по сигурността.

По отношение на Република Северна Македония, Главчев заяви:

„Подкрепяме европейската перспектива на Западните Балкани, но тонът на РСМ не е в помощ на тяхното присъединяване към ЕС. Ние направихме достатъчно компромиси с националната си идентичност и те трябва да спазват изискванията за членство.“

Хамид Хамид от ДПС-Пеевски редовно е посещавал Антон Славчев?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments