Temu опроверга твърденията за компрометиране на лични данни

Компанията уверява потребителите си, че информацията в обращение не произхожда от техните системи

0
7
Хакер
Снимката е илюстративна

Компанията Temu официално опроверга информацията за предполагаемото компрометиране на лични данни на потребителите си. По-рано бяха разпространени слухове, че хакери са получили достъп до чувствителна информация, включително адреси и пароли, но от компанията уверяват, че тези твърдения са неоснователни.

„Екипът по сигурността на Temu проведе задълбочено разследване и потвърди, че обвиненията са неверни. Нито един ред данни не произхожда от нашите системи“, заявиха от Temu.

Компанията подчертава, че сигурността и поверителността на потребителите са основен приоритет. „Следваме най-добрите практики в индустрията за защита на данните, за да осигурим безопасно пазаруване на нашата платформа,“ добавят от Temu.

В подкрепа на своите усилия за сигурност, компанията посочва следните действия:

  • MASA Сертифициране: Удостоверено от DEKRA в Германия, това сертифициране потвърждава, че мобилното приложение на Temu отговаря на индустриалните стандарти за киберсигурност.

  • Партньорство с HackerOne: Temu работи с базираната в Сан Франциско платформа, за да идентифицира и адресира уязвимости чрез програма за награди за грешки.

  • Двуфакторно удостоверяване /2FA/: Допълнителен слой на защита, който предотвратява неоторизиран достъп до акаунти.

  • Членство в Работна група за борба с фишинг /APWG/: Temu активно участва в глобална коалиция за споделяне на информация и стратегии в борбата срещу фишинга и измамите.

  • Сигурност на плащанията: Компанията се съобразява със стандартите за сигурност на данните в индустрията за разплащателни карти /PCI DSS/ и работи с водещи платежни мрежи, за да осигури сигурността на транзакциите.

„Потребителите на Temu могат да бъдат напълно уверени в защитата на своите лични данни,“ завършват от компанията, информира ‘Bulgaria On Air“.

Лични данни на 87 милиона потребители на Temu изтекли в хакерски форум

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments