АПИ търси кой да укрепи път в Монтанско за половин милион лева

Строително-монтажните дейности се предвижда да бъдат изпълнени за 110 календарни дни

0
26
Път между Замфирово и Пърличево
Път между селата Замфирово и Пърличево. Снимка: Скрийншот от "Google Streets View"

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) за възстановяването и укрепването на отсечка от път III-8104 Замфирово – Пърличево в област Монтана.

Засегнатият участък при 7-и км на третокласния път е с дължина около 70 метра. От преовлажняване на терена има и пропадане на пътя. От 2017 до 2023 година за обезопасяване на отсечката са извършвани уширявания към ската на трасето, като попълване на банкет и земна канавка, но към момента част от пътя е изместен. По тази причина движението в участъка е забранено за всички автомобили, като трафикът се пренасочва по обходни маршрути.

Избраният изпълнител ще трябва да извърши геотехнически проучвания, които да изяснят условия в района на деформациите и причините за тяхното възникване. На база резултатите от него ще се изготви и реализира проект за трайното укрепване и възстановяване на засегнатия участък. Целта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества на отсечката и носимоспособност на настилката, с което да се осигури безопасността на движението и добро отводняване на трасето.

Срокът за подаване на оферти е 28 октомври, а прогнозната стойност е 505 300 лв. без ДДС, които са от републиканския бюджет. Проектирането ще се извърши в три междинни етапа за срок от 100 календарни дни. Строително-монтажните дейности се предвижда да бъдат изпълнени за 110 календарни дни.

До края на септември: Превеждат 300 млн. лева на земеделските производители

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments