Румен Радев ще представлява България на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН

Президентът ще бъде на работно посещение в САЩ

0
32
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Facebook

От 24 до 26 септември държавният глава Румен Радев ще бъде на работно посещение в Ню Йорк, където ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН. Тази година темата на Общия дебат е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения.”

Участие в срещи на високо равнище

Президентът Радев ще участва в редица ключови събития, включително срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, организирана под патронажа на президента на САЩ Джо Байдън.

На 25 септември Румен Радев ще направи изказване в рамките на Общия дебат на Общото събрание на ООН /около 17:15 часа българско време/, като ще изложи българската позиция по важни глобални въпроси.

Важни срещи и дипломатически приеми

Освен участието си в официалните сесии, президентът Радев ще присъства и на отбелязването на 20-ата годишнина от Истанбулската инициатива на сътрудничество – партньорски формат между НАТО и Съвета за сътрудничество в Персийския залив.

На същия ден президентът Радев и съпругата му Десислава Радева ще присъстват на прием, организиран от президента на САЩ Джо Байдън и първата дама д-р Джил Байдън, в чест на държавните и правителствени ръководители.

Срещи с водещи бизнес и политически лидери

На 26 септември президентът ще се срещне с представители на водещи американски компании, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация, с цел засилване на икономическите връзки между България и САЩ. Той също така ще проведе важни срещи с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и други политически лидери.

Българската делегация включва служебния министър на външните работи Иван Кондов и служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров.

Румен Радев наложи вето на промените в Закона за адвокатурата заради противоречие с ЕС

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments