Българските гимнастички завоюваха сребро и два бронза на Балканското първенство

На индивидуалния многобой страната ни спечели още две отличия

1
16
спортна гимнастика
Българския отбор. Снимка: БФ Гимнастика

Българските гимнастички завоюваха един сребърен и два бронзови медала във втория ден на Балканското първенство по спортна гимнастика, което се провежда в тренировъчната зала на „Арена 8888 София“.

В отборното класиране, съставът на България, включващ Кристин Кръстева (Юнак, Хасково), Мишел Арабаджиева (ИКГ Черноморски юнак), Гергана Маркова (Пирин Благоевград 2011), Валентина Балканджиева (ИКГ Черноморски юнак), Симон Арабаджиева (ИКГ Черноморски юнак) и Биляна Банева (Левски-Спартак), завоюва бронзов медал с актив от 133.295 точки. Румънският отбор спечели златото с 139.261 точки, докато отборът на Унгария взе среброто с 135.328 точки.

На индивидуалния многобой България спечели още две отличия. Биляна Банева взе бронзов медал при момичетата с общ сбор от 44.098 точки, като шампионка стана румънката Мириям Гюлсука с 46.365 точки. В старша възраст при девойките Кристин Кръстева спечели сребърен медал с резултат от 46.498 точки. Златото отново отиде при Румъния, благодарение на Ирис Йордаке, която събра 46.965 точки.

В категорията младша възраст, Гергана Маркова се класира на шесто място с 42.165 точки. Балканската шампионка в тази категория е Ясам Сугра от Турция с 45.832 точки.

България ще има шест финалистки в последния ден на състезанието. Мишел Арабаджиева ще се бори за медал на прескок, Кристин Кръстева ще участва на успоредка и на греда, където ще се състезава заедно с Биляна Банева. На земя в топ осем се класираха Кръстева и Арабаджиева.

Таванът на пенсиите ощети хиляди възрастни българи

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Българските гимнастички завоюваха сребро и два бронза… […]