Георги Харизанов: Не може да очакваме от Стив Ханке да каже добра дума за еврото

"Да очаквате да каже нещо добро за еврото е в сферата на добрите пожелания и най-вероятно никога няма да се случи"

1
214
Георги Харизанов Facebook
Георги Харизанов. Снимка: Facebook, личен профил

„Ханке е от страна, чийто интерес е световните пазари да се доминират от американския долар. Да очаквате да каже нещо добро за еврото е в сферата на добрите пожелания и най-вероятно никога няма да се случи“.

Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов пред „NOVA“, който коментира изявлението на Стив Ханке, според когото на България в еврозоната би било катастрофа и че трябва да запазим валутния борд. Той допълни, че е бил подразнен от думите на американския икономист, който си позволил да „размахва пръст“ и да говори за корупция.

„Тук няма политик, който дори да се доближава до финансовите успехи на Пелоси и мъжа ѝ. яма значение какво говори Ханке, има значение ние какво виждаме тук“.

Харизанов коментира и задълбочаващата се политическа криза у нас, която тласна страната ни към поредните предсрочни парламентарни избори, без ясен път напред. Според него двата големи дефицита на предизборната кампания са липсата на разговори за политика и лидерски дебат.

„Голяма част от хипотезите имат за цел предварително да уязвят определени партии и да настроят хората срещу тях. Лидерският дебат е единственото решение. Липсата му е много голям проблем“.

Проф. Стив Ханке съветва: Дръжте спестяванията си в левове при слабо евро

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments