Ивайло Мирчев: Докога прокуратурата ще се прави нечула, невидяла и неразбрала за Делян Пеевски?

Според него главният прокурор отдавна трябваше да е поискал имунитета на депутата

1
78
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимак: НС

„Българската прокуратура изглежда е решила да постави рекорд колко дълго може да се прави на нечула, невидяла и неразбрала, когато става дума за Пеевски“.

Това написа във Facebook народният представител от групата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев. Според него главният прокурор отдавна трябваше да е поискал имунитета на Пеевски и да започне разследване на предполагаемите му корупционни практики. Публикуваме пълния му коментар без редакторска намеса:

„Българската прокуратура изглежда е решила да постави рекорд колко дълго може да се прави на нечула, невидяла и неразбрала, когато става дума за Пеевски. От BIRD става ясно, че в делото на Пеевски срещу Държавния департамент на САЩ, главният герой НЕ възразява срещу констатациите, че е действал като корумпирано официално правителствено лице. Протестира само, че са му наложили санкциите по Магнитски, когато вече не е бил такова лице.

Давате ли си сметка това какъв гьонсуратлък е? И каква увереност, че няма кой да го пипне с пръст. Не знам прокуратурата къде дреме и ще се сети ли някога да го разпита. Защото само по онези 290 страници доклад в САЩ, които го уличават в корупция и съгласието на Пеевски с това са достатъчни гл. прокурор да поиска имунитета му като народен представител и бързо да започне разследване на предполагаемите му корупционни практики.

Знам обаче, че преяждането с власт и влияние рано или късно става обществено нетърпимо. От всички нас зависи колко още ще позволим да изяжда държавата ни този карикатурен персонаж“.

Българската история с Румен Петков: Самуил срещу Василий II – съдбоносната битка при Ключ

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ивайло Мирчев: Докога прокуратурата ще се прави нечула… […]