Костадин Костадинов: Неправителствения сектор в България служи на чужди интереси

"Възраждане" ще настоява за референдум за членството на България в еврозоната и НАТО

0
43
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: Искра.бг

„Партия „Възраждане“ за четвърти път внася законопроекта за чуждестранните агенти в Народното събрание, но продължава да среща съпротива и дезинформация в медиите“.

Това сподели лидерът на партията Костадин Костадинов в ефира на радио K2. Той подчерта, че законът е вдъхновен от американския закон FARA, а не от руския, както често се твърди. Според него целта на законопроекта е да гарантира публичност и прозрачност за организациите, финансирани от чужбина, като санкции се налагат само при неизпълнение на задължението за обявяване на финансирането.

Костадинов отправи остра критика към неправителствения сектор, заявявайки, че голяма част от него е финансирана от „Америка за България“ и служи на чужди интереси. Той също така отрече обвиненията, че законът ще засегне получатели на помощи за лечение или търговски сделки.

“Изрично е записано, че всички помощи, които се получават за лечение, включително и тези, които идват по линия на Международния червен кръст, не влизат в тази категоризация. Нашият призив е един и той е много простичък към всеки, който се упражнява по тази тема – да отвори закона и да го прочете. Защото се говори, че ако някой бил получил, включително за реклама в ютюб за монетизиране на канала, също щял да бъде чужд агент. Търговските сделки са изключени от обхвата на закона“.

Костадинов също така коментира, че партията е готова да работи с всяка политическа сила, която споделя техните основни приоритети, но само ако те се съгласят с ключовите им цели: референдум за членството на България в еврозоната и НАТО, предоговаряне на условията за членство в ЕС, прекратяване на помощта за Украйна и вдигане на санкциите срещу Русия.

Стотици работници остават без работа след чужд инвеститор бяга от България

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments