„Волт“ няма да участва в изборите, подкрепят кандидати на ПП

На заседание на Политическия борд ПП „Волт“ взе решение да не регистрира листи за предсрочните парламентарни избори

0
67
Продължаваме промяната
Продължаваме промяната. Снимка: Facebook

На последното си заседание Политическият борд на ПП „Волт“ взе решение да не участва в предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., като няма да регистрира листи. Решението е резултат от разбирането, че разпиляването на гласове в този критичен момент би работило в полза на статуквото.

„Волт е отговорна политическа партия, която знае кога трябва да направи крачка назад в името на принципите и ценностите, които сме заявявали и отстоявали“, заявяват от партията, подчертавайки, че в настоящата политическа ситуация е по-важно да се действа с отговорност, отколкото да се преследват лични и коалиционни интереси.

ПП „Волт“ призовава своите членове и симпатизанти да подкрепят кандидатите на „Продължаваме промяната“ по преференциален начин на предстоящите избори. Според партията обединението и конкретните действия срещу „завладяната държава“ са от първостепенно значение за бъдещето на страната.

„Правото на глас е основно демократично право, което всеки български избирател трябва да упражни на 27 октомври“, се посочва в изявлението. „Волт“ категорично призовава гражданите да не се възползват от опцията „Не подкрепям никого“, тъй като тя, според тях, играе в полза на партиите, които използват корпоративни и купени гласове.

Партията изрази своята благодарност към всички водачи на листи и доброволци, които са били готови да участват в предстоящата кампания, и подчерта, че тяхната мотивация е от ключово значение за бъдещите успехи на „Волт“.

Витамини от група B: Защо са важни и какви са симптомите на недостиг

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments