Психолог: Липсва мобилизация сред електората преди предстоящите избори

Психологът Пламен Димитров подчерта тенденциите на отвращение и нежелание в политическия процес

0
35
Избори
Избори. Снимка: Архив

Психологът Пламен Димитров сподели своите наблюдения върху настроенията на електората в навечерието на предстоящите избори. Той посочи, че липсва комуникативна мобилизация, която би могла да доведе до значителни промени в резултатите спрямо предишни избори. Въпреки това той не изключва възможността за изненади в хода на вота.

„Темата е емоциите на електората, как се чувстват хората, наблюдавайки какво се случва през последния месец“, обясни психологът. Според него една значителна част от избирателите изпитва погнуса, отвращение и гняв спрямо политическите процеси. Тези негативни емоции често водят до нежелание за свързване с политиката, което може да рефлектира върху избирателната активност.

Димитров подчерта, че „реално доверие се печели, когато слушаш, а не когато доминираш в разказа“, като по този начин акцентира върху важността на автентичността и умението да се чува гласът на хората. Според него избирателите очакват нови фигури на политическата сцена, които да звучат автентично и да предлагат решения, отговарящи на техните нужди.

Психологът отбеляза, че много хора имат високо ниво на тревожност в резултат на политическата обстановка и очакват от политиците да осигурят усещане за психологическа сигурност.

„Народът иска мир“, добави Димитров, като намекна, че текущото напрежение в политиката създава усещане за нестабилност сред населението.

„Волт“ няма да участва в изборите, подкрепят кандидати на ПП

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments