Габриела Димитрова спечели медал от Европейската купа по джудо

Джудистката на ЦСКА победи французойката Матилде Файол в малкия финал при 52-килограмовите

1
36
Габриела Димитрова
Габриела Димитрова. Снимка: БФ Джудо

Българската джудистка Габриела Димитрова завоюва бронзов медал на Европейската купа по джудо за мъже и жени, която се проведе в Подгорица, Черна гора. В малкия финал при категория до 52 кг, състезателката на ЦСКА победи французойката Матилде Файол, като си осигури място на почетната стълбичка.

Димитрова постигна победа срещу Карина Ефимова от Русия, но на полуфиналите отстъпи пред бъдещата шампионка Николина Нишавич от Сърбия. Въпреки загубата, българската състезателка показа борбен дух и се наложи в битката за бронза.

Български успехи в турнира

Това е второто отличие за България на Европейската купа, след като ден по-рано Иван Симеонов спечели златен медал в категория до 60 кг. В същата категория при жените, Алекса Георгиева завърши на пето място, след като надделя над Матилде Файол в репешажите.

Другите български представители при мъжете не успяха да се преборят за медали. Георги Конев /81 кг/ и Кристиян Цветанов /над 100 кг/ отпаднаха от състезанието преди достигане до финалните битки.

С отличните си резултати на турнира Габриела Димитрова и Иван Симеонов допринасят за престижното представяне на българското джудо на международната сцена.

Най-странните международни спортове: От бягане с порове до състезания с щрауси

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Габриела Димитрова спечели медал от Европейската купа… […]