Поради липса на прозрачност: Архитекти оттеглят експертите си от Община Бургас

Съюзът и Камарата на архитектите в България призовават за възстановяване на диалога с Общината и корекция на допуснатите грешки

0
2843
Архитекти от САБ и КАБ
Архитекти от САБ и КАБ. Снимка: САБ и КАБ

Съюзът на архитектите в България /САБ/ и Камарата на архитектите в България /КАБ/ взеха решение временно да се оттеглят от заседанията на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/ към Община Бургас. Причината за това е липсата на прозрачност и нерегламентирано добавяне на точки в дневния ред, които не са били съгласувани с експертите.

Архитектите посочват, че ролята им е да гарантират висок стандарт на градско развитие и че това може да бъде постигнато само чрез конструктивен диалог и взаимно уважение между всички страни. Те апелират за адекватна реакция от страна на общинската администрация и за корекции на допуснатите грешки.

„Само обединени сме силна опора на обществото и само в конструктивния диалог ще намерим изхода от текущата ситуация за доброто на съгражданите си“, се казва в изявлението на архитектите. Според тях възстановяването на доверието и сътрудничеството е в интерес на всички граждани на Бургас.

Благотворителен футболен турнир в Бургас за изграждане на паметник на Васил Левски

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments