Призив от ВМРО: Гласувайте с хартиена бюлетина и задраскайте всички партии

Партията няма да регистрира кандидати за парламентарните избори и настоява за радикални промени в политическата система

2
85
ВМРО
ВМРО. Снимка: ВМРО

Националният изпълнителен комитет на ВМРО обяви, че партията няма да регистрира листи с кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 г. Вместо това, ВМРО призовава своите симпатизанти и българските избиратели да гласуват с хартиена бюлетина, като задраскат всички политически формации.

Според ръководството на партията непрекъснатите избори през последните три години не са довели до желаните промени в страната, а доверието в политическата система и институциите е на исторически ниско ниво. Изборният процес, според тях, е компрометиран, като корпоративният и купеният вот определят резултатите.

„Купеният мач вече е решен“, заявяват от ВМРО.

Ръководството на ВМРО аргументира решението си с твърдението, че избирателният процес е „тотално компрометиран“ и че на тези избори ще има най-много „откраднати гласове“. Те подчертават, че само радикални и енергични действия могат да доведат до необходимите промени в политическата система.

ВМРО напомня за историческата си роля и за значението на революционните действия в своето име, призовавайки за сериозна промяна в политическия ред на страната.

Васил Божков обяви дали ще участва в изборите

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments