Гарантирана работа и високи заплати за завършилите инженери в ТУ-София

0
93
Инженер
Инженер. Снимка: Freepik.com

Безработицата сред завършващите Техническия университет в София е почти нулева за редица професионални направления, заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на откриването на новата академична година. Над 2000 първокурсници бяха поздравени за своя правилен избор, като министър Цоков подчерта, че университетът съчетава амбиция, новаторство и практическо знание.

Завършващите университета се реализират успешно на пазара на труда, като мнозина започват с начални заплати от над 3000 лева. С над 150 000 инженери, подготвени през последните десетилетия, ТУ-София продължава да бъде лидер в образованието и технологичните иновации в България.

Министър Цоков отбеляза, че взаимодействието с бизнеса е ключово за разработването на нови бакалавърски програми, които подготвят студентите с необходимите умения за реална професионална среда. Техническият университет разполага със съвременни технологии, лаборатории за виртуална реалност и бързо прототипиране, които предоставят на студентите възможност да се развиват в динамична и иновативна среда.

Ден на отворени врати в „България Еър“: Възможност за бъдещи пилоти и стюарди

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments