Димитър Главчев призова българите в САЩ да гласуват масово на изборите у нас

Министър-председателят Димитър Главчев отправи призив към сънародниците ни в Лос Анджелис за активност на изборите

1
28
Димитър Главчев в Ню Йорк
Димитър Главчев в Ню Йорк Снимка: МС

Премиерът Димитър Главчев призова българските граждани, живеещи в САЩ, да бъдат активни участници в предстоящите на 27 октомври избори, като подчерта, че ще направи всичко възможно, за да гарантира честен и прозрачен изборен процес. По време на срещата си с българската общност в Лос Анджелис, министър-председателят акцентира върху важността на гласуването и необходимостта България да има стабилно и редовно правителство.

Главчев отбеляза също така предложените от служебния кабинет мерки към Централната избирателна комисия /ЦИК/, които са насочени към повишаване на доверието в машинния вот. Според него тези мерки ще помогнат за осигуряване на по-голяма прозрачност и ще засилят увереността на избирателите в изборния процес.

Признание за успехите на българската общност в САЩ

Премиерът Главчев изрази възхищение от постиженията на българската диаспора в САЩ, подчертавайки че успехите на сънародниците ни в най-конкурентната среда в света са вдъхновение за всички. Той удостои с медал „Иван Вазов“ българската актриса Ирина Малеева за нейния принос към културата и изкуството.

Главчев подчерта значението на българските неделни училища в чужбина, които играят ключова роля в съхраняването на българския дух и култура сред следващите поколения. Според него, училищата помагат на децата на българите в чужбина да развиват чувство на гордост и принадлежност към България, въпреки географските разстояния.

Официално откриване на новия офис на Генералното консулство в Лос Анджелис
Премиерът Димитър Главчев официално откри новия офис на Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис, който е значително по-голям от предишния. Този нов офис е доказателство за стремежа на българската държава да подкрепя развитието на българската общност на Западния бряг на САЩ. Той ще продължи да бъде домакин на разнообразни културни събития, които ще спомогнат за интеграцията на българите в мултикултурния контекст на региона и ще повишат тяхната видимост.

Главчев подчерта, че България ще продължи да подпомага усилията за развитие на тесните връзки между българския и американския народ, както и да подкрепя инициативите на българската общност в САЩ. Отношенията между България и САЩ се основават на стратегическо партньорство, приятелство и споделени ценности, а по-нататъшното развитие на политическите, културните и икономическите връзки между двете страни е ключово за стабилността и просперитета на глобалния свят.

„Единение“ на Иван Христанов се отказа от изборите: Олигарсите смачкват демокрацията

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Димитър Главчев призова българите в САЩ да гласуват ма… […]