ОДМВР-Стара Загора с подробности за трагичната смърт на полицая

54-годишен полицейски служител от ОДМВР-Стара Загора загина при пътнотранспортно произшествие на околовръстния път на града

0
508
Полиция, патрулка
Полиция. Снимка: Искра.бг

На 24 септември около 17:00 часа на околовръстния път на гр. Стара Загора /път I-5/ настъпи тежка катастрофа, при която загина 54-годишен полицейски служител от ОДМВР-Стара Загора. Според първоначалната информация катастрофата е станала на км 229+000, когато лек автомобил „Волво“, управляван от 62-годишен мъж, по неизяснени причини е загубил контрол върху управлението и е навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се е блъснал в лек автомобил „Ауди“, управляван от 54-годишния полицейски служител.

Последствия от инцидента

За съжаление, полицейският служител е загинал на място вследствие на тежкия удар. Водачът на „Волво“-то е получил различни наранявания и е настанен в болница. Според медицинските данни той е без опасност за живота. Водачът е бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като и двата теста са с отрицателни резултати.

Разследване на инцидента

По случая е започнато досъдебно производство в сектор „Пътна полиция“ по чл. 343, ал. 1, б. в във връзка с чл. 342, ал. 1, предл. второ от Наказателния кодекс. Причините за навлизането на „Волво“-то в насрещната лента и възникването на катастрофата се разследват.

Трагичният инцидент подчертава необходимостта от повишено внимание и отговорност на пътя, особено на натоварените участъци като околовръстния път на Стара Загора.

Служител на полицията в Стара Загора загина при тежка катастрофа

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments