43-годишен мъж е убит край Перник, задържаха извършителя

Конфликтът възникнал след употреба на алкохол

0
242
Полицейска лента
Полицейска лента. Снимка: Искра.бг

43-годишен мъж от Радомир е бил убит снощи в пернишкото село Расник, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. Сигналът за тежкото престъпление е подаден малко преди 23:00 часа на тел. 112.

Подробности за инцидента

Пристигналите на място полицейски служители са задържали 74-годишен местен жител, известен на органите на реда с предишни прояви на кражби и хулиганство. Според първоначалните данни, конфликтът е възникнал след като 43-годишният мъж, който е работил в селото, отишъл в дома на възрастния мъж, за да поиска алкохол и пари. След като получил част от алкохола, се върнал за още, при което двамата, вече в нетрезво състояние, се скарали.

В разгара на скандала 74-годишният мъж първо ударил жертвата с тръба, а след това и с брадва, което довело до фаталния край.

Разследване

74-годишният извършител е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават. Полицията продължава да събира доказателства и да разследва обстоятелствата около трагичния инцидент.

Причините за конфликта и възможни други обстоятелства около случая ще бъдат изяснени в хода на разследването.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments