Чанка Коралска поема функциите на кмет на Община Бургас

Инж. Чанка Коралска поема ръководството на община Бургас по време на предизборната кампания на досегашния кмет

0
533
Чанка Коралска
Чанка Коралска. Снимка: Искра.бг

Инж. Чанка Коралска е назначена за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Бургас. Назначението идва, тъй като досегашният кмет ще участва в предизборна кампания и предстоящите парламентарни избори.

Опит и роля на Чанка Коралска

Досега инж. Коралска заемаше позицията заместник-кмет на община Бургас с ресор „Строителство, инвестиции и регионално развитие“. Тя поема временно ръководството на общината, докато Николов води предизборната си кампания. Заповедта за нейното назначение е вече издадена.

Инж. Коралска има дългогодишен опит в управлението на строителните и инвестиционните проекти в Бургас. Тя е била директор на дирекция „Строителство“, където отговаряше за управлението и реализацията на обектите от Капиталовата програма на общината.

Образование и квалификации

Инж. Чанка Коралска е завършила Техникум по архитектура и строителство, както и Висшия институт по архитектура и строителство в София. Тя има и специализация по „Европейска административна практика“ в Бургаския свободен университет.

През годините Коралска е ръководила изпълнението на множество проекти по програмите ФАР, САПАРД и Оперативната програма „Регионално развитие 2007-2013“. Нейният богат опит в управлението на ключови проекти в Бургас ще бъде от съществено значение по време на нейното временно управление на общината.

„Единение“ на Иван Христанов се отказа от изборите: Олигарсите смачкват демокрацията

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments