Половин милион румънски туристи посетили България през лятото

Журналисти от северната ни съседка проявиха засилен интерес към туристическите дестинации в България

0
33
Несебър
Несебър. Снимка: Община Несебър

От януари до юли България е посрещнала над 897 000 румънски туристи, като над 500 хиляди от тях са посетили страната през периода май-юли. Това съобщи заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на среща с румънски журналисти в Пловдив, които са на опознавателен тур в страната. Инициативата е част от съвместен проект между Министерството на външните работи /МВнР/ и Службата по търговско-икономическите въпроси-Букурещ, с цел да се повиши популярността на България на румънския пазар.

Журналистите от северната ни съседка проявиха засилен интерес към туристическите дестинации в България и стратегията на Министерството на туризма за тяхното популяризиране. Ирена Георгиева отбеляза, че водещите дестинации за румънските туристи са общините Варна, Несебър, Балчик и Столична община.

Министерството на туризма използва широк набор от комуникационни канали, за да представи разнообразните възможности за туризъм в България на румънската аудитория. Сред ключовите инструменти в маркетинговата стратегия на ведомството са опознавателните турове за журналисти, влогъри, блогъри и инфлуенсъри от различни държави.

През настоящата година вече са организирани подобни обиколки за създатели на съдържание от Испания, Полша, Узбекистан, Нидерландия, Италия и Кувейт. В момента се подготвят и нови опознавателни турове за медийни представители от Норвегия, Германия и Прибалтийските страни.

„Възраждане“ критикува конкурсите за училищни директори и обвинява МОН в политически зависимости

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments