74-годишен е привлечен като обвиняем за умишлено убийство на мъж в Пернишко

Престъплението е било извършено снощи

0
14
Правосъдие
Правосъдие. Снимка: Министерство на правосъдието

Днес прокурор от Окръжната прокуратура е Перник на основание събрани достатъчно доказателства за виновността на 74-годишния Д.С. го привлече в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

В хода на разследването е установено, че на 24 септември в с. Расник, Д.С. умъртвил 43-годишния И.Д. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Изготвено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице, което е неколкократно осъждано.

Действията по разследването продължават.

Припомняме, че говорителят на Областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алеков съобщи, че работник е бил убит във въпросното село. По думите му жертвата е на 43 години, сезонен работник, който е бил нает от жител на селото за работа. Вечерта на 24 септември е отишъл в дома на 74- годишен непознат, за да му поиска алкохол и пари. При възникнал конфликт между двамата, възрастният мъж е ударил работника с тръба, а после и с брадва, предава „БТА“.

Сигнал за престъплението е получен в 22:47 часа, като пристигналият на място екип е констатирал смъртта на работника. 74-годишният извършител е бил арестуван веднага. Той е добре познат на полицията, има 3 криминални регистрации – 2 за кражби и 1 за хулиганство.

Тайната на перфектната зимнина: Как да запазите вкуса на печени чушки в буркани?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments