Перфектната зимнина: Най-лесната и вкусна рецепта за домашна лютеница

Пригответе бързо и лесно домашна лютеница с тази рецепта, която изисква само няколко прости стъпки и съставки

0
688
Лютеница
Снимка: Pixabay

Сезонът на лютеницата е в разгара си, а ако търсите бърза и вкусна рецепта за домашна лютеница, тази е за вас! Мързеливата лютеница изисква минимални усилия и време, но гарантира отличен резултат.

Необходими продукти за лютеница:

3 кг червени чушки
1 кг домати
1 кг моркови
1 глава червен лук
1 кг патладжани
1 глава чесън
2 с.л. сол
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. оцет
1 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Подготовка на зеленчуците: Измийте и почистете всички зеленчуци. Нарежете ги на големи парчета и ги сложете в голяма тава.

Добавяне на подправки и течности: Поръсете зеленчуците със сол и захар. След това добавете оцета и олиото. Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно съставките.

Печене: Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете за около 2 часа, като започнете да броите времето след завирането на сместа. Печете, докато зеленчуците омекнат напълно.

Пасиране: След като зеленчуците са готови, ги пасирайте, докато получите гладка текстура на лютеницата. Ако предпочитате по-груба текстура, може да я намачкате с ръчна преса.

Пълнене на буркани: Насипете готовата лютеница в сухи и чисти буркани. След като бурканите са напълнени, затворете ги добре.

Стерилизация: За да се запази лютеницата, варете бурканите в кипяща вода за около 5 минути, за да ги стерилизирате.

Тази бърза и лесна рецепта за домашна лютеница е идеална за всеки, който иска да приготви вкусна зимнина, без да отделя много време. С минимални усилия ще се насладите на класическия български вкус на лютеницата, приготвена с най-добрите сезонни зеленчуци.

Тайната на перфектната зимнина: Как да запазите вкуса на печени чушки в буркани?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments