Разпитват свидетели по делото за прегазените от автобус с мигранти полицаи в Бургас

Вещите лица са призовани в понеделник

0
66
Омар Аднан

Днес се провежда поредното заседание по делото за полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев, които бяха прегазени от автобус с нелегални мигранти в Бургас през 2022 г. Очаква се да бъдат изслушани няколко ключови експертизи.

Преди началото на заседанието прокурор Димитър Узунов заяви, че днес няма да бъдат разпитвани вещи лица, а само свидетели. 

„Днес са призовани за разпит множество свидетели, ще видим колко от тях ще се явяват и продължаване съдебното заседание по реда на НПК. Всички вещи лица по това дело са изслушани. Остават тези, които са изработили тройната съдебно-медицинска експертиза на подсъдимото лице. Те са призовани за понеделник“.

Обвиняем за тежкото престъпление е Омар Аднан. Припомняме, че около 05:30 ч. на 25 август 2022 г. дежурните полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев са се опитали да препречат пътя на автобуса с 48 нелегални мигранти. Сириецът, който бил зад волана, вместо да спре, е увеличил скоростта и е влязъл в кръстовището с около 80 км/час. Помел е патрулния автомобил, а двамата полицаи са загинали на място. За това той е обвинен в умишлено убийство, като същевременно защитата му иска промяна на обвинението.

Аднан вече беше осъден на 4 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ за трафик на мигранти. За настоящото обвинение за умишлено убийство може да получи присъда от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, за какъвто настояват близките на Илиев и Градев.

Печени чушки за зимата: Лесен начин да съхраните лятото във фризера

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments