Лекари от „Пирогов“ спасиха бременна със сепсис и нейното бебе

Животът им е спасен след спешно цезарово сечение

0
44
Операция
Операция. Снимка: Freepik.com

Мултидисциплинарен екип от лекари в „Пирогов“ спаси живота на 29-годишна бременна жена от Дупница, страдаща от тежко инфекциозно усложнение, докато нейното бебе беше изродено по спешност в университетската болница.

В началото на септември жената търси спешна медицинска помощ в „Пирогов“ поради нелекуван гноен фасциит, който е довел до сериозно усложнение – сепсис. Ситуацията е допълнително усложнена от факта, че пациентката е бременна в 36-а гестационна седмица с второто си дете.

Завеждащият отделение по оперативна гинекология д-р Людмил Джунков и изпълнителният директор на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров незабавно се свързват с директора на „Майчин дом“ проф. Иван Костов, за да координират усилията между различните клиники. Мултидисциплинарен екип, включващ специалисти по гнойно-септична хирургия, оперативна гинекология, реанимация и неонатология, взема решение да извърши спешно цезарово сечение в интерес на майката и плода.

Благодарение на бързата и адекватна намеса на лекарите, бебето Виктор е успешно родено и веднага транспортиран в неонатологията на „Майчин дом“. Майката прекарва повече от десет дни в реанимация в „Пирогов“, където получава необходимото лечение за сепсиса.

Днес майката и бебето са у дома и се радват на добро здраве, благодарение на усилията на д-р Людмил Джунков, д-р Валентин Димитров, проф. Иван Поромански, д-р Дениза Алексиева, проф. Стоян Миланов от „Пирогов“, както и на проф. Иван Костов и д-р Хитрова от „Майчин дом“.

Нов закон забранява сами да продаваме колите си на части

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments