Напредъкът по договора за придобиване на бойни машини „Страйкър“ за Сухопътните войски

Първата координационна среща с участието на представители от България и САЩ подчертава постигнатите резултати

0
17

Министерството на отбраната проведе първата координационна среща с участието на всички структури, ангажирани с договора за придобиване на бойни машини „Страйкър“ за нуждите на Сухопътните войски на България. Събитието, ръководено от министъра на отбраната Атанас Запрянов, постави акцент върху ключови аспекти на проекта, като финалното асемблиране на машините.

Представители на България и САЩ обсъдиха постигнатия напредък по изпълнението на договора и взеха решения, свързани с бъдещите стъпки по реализацията на проекта. Важен елемент на срещата беше създаването на гъвкав механизъм за редовни координации, който ще даде възможност за своевременно решаване на възникващи въпроси и одобрение на предложения.

Постигнат напредък и бъдещи действия

Участниците изразиха задоволство от резултатите до момента, като отбелязаха, че срещите между представители от двете страни ще продължат да играят ключова роля за успешното изпълнение на договора за придобиване на бойните машини „Страйкър“. Придобиването на тези машини ще модернизира значително възможностите на Сухопътните войски на България.

На срещата присъстваха заместник-министърът на отбраната Аделина Николова, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и изпълнителният директор на „Терем-Холдинг“ ЕАД Калин Димитров.

Иван Кондов: НАТО и ЕС трябва да укрепят източния фланг и да подкрепят Украйна

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments