Безплатни прегледи във ВМА за Световния ден на сърцето

На 27 септември ВМА ще проведе безплатни прегледи за пациенти с проблеми с кръвното налягане в рамките на Световния ден на сърцето

1
19
Световен ден на сърцето
Световен ден на сърцето. Снимка: ВМА

Военномедицинската академия /ВМА/ ще предлага безплатни прегледи на пациенти с проблеми с кръвното налягане по повод Световния ден на сърцето. Прегледите ще се проведат на 27 септември от 08:00 до 12:00 часа в кабинет №219 на втория етаж в поликлиниката на ВМА в София.

Пациентите, желаещи да се възползват от безплатната консултация, трябва да се запишат предварително на тел.: 02/92 25 682. За записването не се изисква направление от личния лекар, което прави прегледите достъпни за широк кръг от хора.

Мотото на Световния ден на сърцето 2024: „Действай със сърце“

Тази година Световният ден на сърцето, който се отбелязва на 29 септември, ще премине под мотото „Действай със сърце“. Основната цел на инициативата е да повиши осведомеността за сърдечно-съдовото здраве и да напомни на хората за важността на превенцията на сърдечно-съдовите заболявания.

Полк. проф. Ивайло Даскалов, началник на Клиника по кардиология на ВМА, сподели, че през 2024 г. Световният ден на сърцето служи като напомняне за колективната отговорност за здравето на сърцето.

„Като обединим усилията си и повишим осведомеността, можем да намалим глобалното бреме на сърдечните заболявания и да осигурим по-здравословно бъдеще за бъдещите поколения“, заяви той.

Конституционният съд връща Станимир Михайлов като управител на НЗОК

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Безплатни прегледи във ВМА за Световния ден на сърцето […]