Задържаха бургазлия с над 3 кг дрога и цех за обработка в Етрополе

Полицейска акция в община Етрополе разкри „цех“ за сушене на канабис и иззе над 3 кг наркотични вещества от бургазлия с криминално минало

0
1858
Наркотици
Наркотици. Снимка: МВР

Вчера сутринта стартира специализирана полицейска акция срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, на територията на община Етрополе, съобщиха от ОДМВР-София. Около 09:15 часа, на второкласен път 2-37, служители на районното управление спряха за проверка автомобил, управляван от криминално проявен и осъждан мъж от Бургас. В автомобила бяха открити два пакета с около 3,200 кг канабис.

Открит „цех“ за обработка на канабис

При последвалите процесуално-следствени действия, криминалистите откриха „цех“ за сушене и обработка на канабис в наследствен имот на задържания, разположен в отдалечена гориста местност в с. Брусен. В плевнята, оборудвана с мрежести сушилни и специална техника, бяха открити 1.100 кг сушена тревиста маса, също реагираща на канабис, както и засадени конопени растения с височина между 150 и 180 см.

Открити метамфетамини и допълнителни количества канабис

Полицията извърши и претърсване на втори автомобил на мъжа, паркиран в Етрополе, в който бяха открити 70 грама метамфетамин. При претърсване на адреса му в Бургас, бяха иззети още около 100 грама канабис.

Обвинения и задържане

45-годишният мъж от Бургас е задържан за 24 часа, като досъдебното производство се води под надзора на Районна прокуратура-Ботевград. След доклад на събраните доказателства, мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 354А, ал. 3 и чл. 354В, ал. 1 от Наказателния кодекс. Мярката му за задържане е удължена до 72 часа с прокурорско постановление.

Асен Василев алармира: МРРБ бави средствата по общинските проекти

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments