Пиян шофьор на камион предизвика катастрофа край Търговище

55-годишен шофьор от Плевен е причинил пътен инцидент край село Дралфа, увреждайки електрически стълб и бетонна ограда след употреба на алкохол

0
808
Катастрофирал камион
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

На 26 септември около 10:30 часа на път II-51, км 69+410, близо до село Дралфа, област Търговище, е възникнал сериозен пътен инцидент, причинен от 55-годишен шофьор на товарен автомобил, който е управлявал под въздействието на алкохол.

Как е станала катастрофата?

Инцидентът е настъпил, когато правоспособният водач от село Пордим, област Плевен, е управлявал влекач „Скания“ с прикачено полуремарке, собственост на фирма. Движейки се в посока към Търговище, водачът не е съобразил скоростта с пътните условия и релефа на настилката, в резултат на което е изгубил контрол над автомобила.

Товарният автомобил е напуснал пътното платно, излязъл е вляво и се е блъснал челно в електрически стълб от електропреносната мрежа. Освен стълба, инцидентът е довел до увреждане на 21-метрова бетонна ограда с метални елементи, както и на самия влекач.

Проверка за алкохол

След катастрофата, на мястото е извършена проверка с техническо средство алкотест „Дрегер“, при която е установено, че водачът е управлявал с концентрация на 1,47 промила алкохол в издишания въздух. Шофьорът е отказал да даде кръвна проба за химическо изследване.

Задържане и досъдебно производство

55-годишният водач е задържан за срок до 24 часа в Районното управление на МВР в Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „а“ и чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

НОИ разяснява условията за спиране и прекратяване на пенсия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments