ММС осигурява средства за подготовката на българските щангисти за Световното

Министерството на младежта и спорта ще финансира националите по вдигане на тежести за участието им на Световното първенство в Бахрейн

0
43
Щанги, спортна зала
Илюстративна снимка

Министерството на младежта и спорта /ММС/ ще осигури необходимото финансиране за подготовката и участието на българските национали по вдигане на тежести на Световното първенство в Бахрейн, което ще се проведе в началото на декември. Това стана ясно след среща между министър Георги Глушков и представителите на националния отбор.

Трудности пред българските тежкоатлети

На срещата тежкоатлетите споделиха за трудностите, с които се сблъскват поради липсата на средства и проблемите с ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести. Федерацията няма действащ договор за финансиране с ММС поради натрупани задължения, което спира нормалната подготовка на състезателите.

Временно решение на ММС

Министър Глушков увери националите, че министерството ще осигури целево финансиране за подготовката и участието им чрез клубовете, в които тренират.

„Ще направим всичко възможно, за да се представите достойно на предстоящото Световно първенство“, подчерта той. Въпреки това, министърът беше категоричен, че това е временно, кризисно решение и не трябва да се превръща в постоянна практика.

Проблеми във федерацията

Глушков изрази съжаление, че най-потърпевши от ситуацията са именно състезателите и призова ръководството на федерацията да работи за решаването на проблемите. Според него, единствено устойчиво решение би било ММС да възстанови финансирането на федерацията след решаване на текущите задължения и проблеми.

Третото издание на турнира „Пламен Пенев“ по свободна борба привлича над 150 състезатели от три държави

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments