Във Варна дигитализират измененията на подробните устройствени планове

От 1 октомври всяко частично изменение на ПУП ще бъде достъпно в дигитална система, като основа за бъдеща географска информационна система за гражданите

0
24
Частично изменение на ПУП
Частично изменение на ПУП. Снимка: Община Варна

От 1 октомври всяко частично изменение на Подробен устройствен план /ПУП/, издадено от Община Варна, ще бъде достъпно в дигитална система, съобщиха от дирекция „Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“. Това нововъведение цели да улесни работата на администрацията и в бъдеще да предостави свободен достъп на гражданите до данните.

Електронни подписи и цифрови карти

Измененията на ПУП ще бъдат подписвани с електронен подпис, след което ще се интегрират в цифрови карти, които ще бъдат съхранявани на сървърите на Община Варна. Тези файлове ще имат стойност на документ, като на първоначалния етап достъп до тях ще имат само служителите на администрацията.

Бъдещи планове за граждански достъп

Специалистите от дирекцията поясниха, че по-късно тази база данни ще послужи като основа за създаването на географска информационна система (ГИС), която ще бъде свободно достъпна за гражданите. Това ще улесни проверката на устройствените планове и ще предостави по-голяма прозрачност на процесите в града.

Включване на районните кметства

В допълнение към основната дигитализация, експертите в районните кметства също ще се включат в процеса, като целта е да се ускори и оптимизира обработката на данни на местно ниво.

ММС осигурява средства за подготовката на българските щангисти за Световното

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments