Почина актрисата Маги Смит от „Хари Потър“ и „Абатството Даунтън“

Маги Смит почина заобиколена от семейството си, след дългогодишна кариера в киното и театъра, включително емблематични роли като проф. Минерва Макгонагол в "Хари Потър"

0
62
Маги Смит
Маги Смит. Снимка: Wikipedia

На 89 години почина обичаната английска актриса Маги Смит, съобщи „Sky News“. Тя беше известна с култовите си роли в поредицата „Хари Потър“, където играе проф. Минерва Макгонагол, както и в хитовия сериал „Абатството Даунтън“.

Актрисата е починала в болница, като нейните синове Крис Ларкин и Тоби Стивънс споделиха:

„Тя ценеше личното си пространство и беше с приятелите и семейството си до края. Има двама сина и пет любящи внуци, които са потресени от загубата на невероятната майка и баба.“

Семейството също изрази благодарност към медицинския персонал:

„Бихме искали да благодарим на прекрасния персонал в болницата за грижите и безкрайната доброта през последните ѝ дни. Благодарим за всичките мили съобщения и подкрепа.“

Кариерата на Маги Смит

Маги Смит започва да играе в театрални представления още от малка, а през 50-те години дебютира на Бродуей. Тя учи актьорско майсторство в Оксфорд и за своя официален дебют в киното се смята филмът „Nowhere to Go“ /1958/.

Нейната изключителна кариера продължава над шест десетилетия, през които тя създава незабравими образи както на сцената, така и на екрана. Сред най-известните ѝ роли е тази на проф. Минерва Макгонагол в поредицата филми за „Хари Потър“, както и на виконтеса Вайълет Кроули в сериала „Абатството Даунтън“.

Маги Смит ще остане завинаги в сърцата на своите почитатели като един от най-талантливите и уважавани актьори на своето поколение.

Коледна магия от Виена: Оркестърът на двореца “Шьонбрун” гостува в България

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments