Разкриват денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Социални работници ще осигуряват спешна подкрепа на деца в риск с увеличени възнаграждения, но без нови назначения

0
10
Дете
Дете. Снимка: Pixabay

Правителството прие промени в правилника за управление на Агенцията за социално подпомагане /АСП/, които предвиждат разкриването на денонощни мобилни екипи за подкрепа на деца в риск. Тези екипи ще бъдат на разположение за спешна помощ, за да осигурят незабавна подкрепа на нуждаещи се деца.

Повишение на заплатите за социалните работници

Според приетите промени, нови социални работници няма да бъдат назначавани, но се предвижда повишение на възнагражденията на съществуващия персонал. В рамките на вътрешно компенсирани промени по бюджета на социалното министерство за 2024 г., разходите за персонал ще бъдат увеличени с 14 718 400 лева. Тези средства ще се използват за определяне на нови размери на месечните заплати на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане, считано от 1 юли 2024 г..

Какво предстои?

Мобилните екипи ще действат по спешност и ще осигуряват незабавна намеса в случаите, когато деца са изложени на риск. Това е част от усилията на правителството да укрепи социалната подкрепа за най-уязвимите групи, като същевременно се грижи за подобряване на условията на труд на социалните работници.

Директни влакове между София и Русе: Вижте разписанието на БДЖ

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments