Община Созопол получи над 1,5 млн. лева за ремонт на улици и канализация

Предвижда се и основен ремонт на улиците в новата част на града

0
37
Созопол
Созопол. Снимка: Община Созопол

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев подписа споразумения между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Созопол за реализацията на три проекта на обща стойност 1 565 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на крайморската община.

Първият проект е за изграждане на уличен водопровод и улична канализация в местността Мисари в землището на Созопол на стойност 73 000 лв. Техническият проект предвижда изграждане на нова водопроводна и канализационна връзка с дължина 30 м. За отвеждането на отпадъчните води се предвижда изграждане на нова улична канализация с тръби с дължина 24 м.

Вторият проект е изграждане на трасе на улична канализация в Черноморец на стойност 162 000 лв. Третият проект е за основен ремонт на улици в Созопол на стойност 1 330 000 лв. Ремонтът обхваща улиците „Вихрен“, „Мусала“, „Рила“ и „Люлин „.

Предвижда се и основен ремонт на улиците в новата част на града. Същите са изграждани при обособяването на новите квартали през периода 1985 год. Съгласно инвестиционната програма на „ВиК“ – Бургас през тази година започна и цялостна подмяна на водопроводната мрежа по улиците. Инвестиционното намерение на общината е след полагането на тръбопроводите и сградните водопроводни отклонения да се извърши основен ремонт на тротоарните настилки и на уличните платна.

Месец преди изборите: Вече има задържани за купен вот в страната

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments