МВнР призовава българите незабавно да напуснат Ливан поради ескалация на военните действия

Заради засилването на конфликта в Ливан, българските граждани се приканват да напуснат страната и да преустановят всякакви пътувания до региона

0
24
Бейрут, Ливан
Бейрут преди взрива. Снимка: Пиксабей

Министерството на външните работи /МВнР/ на България отправи официално предупреждение към българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливан и незабавно да напуснат страната. Причината за този призив е „сериозната ескалация на военните действия в Ливан през последните часове“. Напрежението в региона рязко нарасна след въздушни удари, нанесени от израелската армия, довели до смъртта на няколко командири на „Хизбула“.

Как да потърсите помощ

Българските граждани, които все още се намират в Ливан, могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в Бейрут за съдействие. Контактите са следните:

Телефон на посолството: +961 5 453 658
Телефони за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552 и +961 76 697 766
Имейл на Консулската служба: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG

Ескалация на военните действия

През последните дни, конфликтът в Ливан се засилва, като израелската армия обяви, че е убила няколко командири на „Хизбула“ в Южен Ливан, включително командващият ракетното подразделение Мохамед Али Исмаил. Израел също така е нанесъл удари по централата на „Хизбула“ в южните предградия на Бейрут, където при последните атаки загинаха най-малко шестима души.

Според ливанската Национална новинарска агенция /ННА/, израелската армия е извършила общо 11 въздушни атаки в южни предградия на Бейрут само през изминалата нощ.

Ескалация в Ливан: Израел атакува „Хизбула“, Иран обвинява САЩ

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments