Авиация и туризъм: Засилване на самолетната свързаност между Германия и България

„Вечер на българския туризъм“ в Берлин събра представители на авиационния и туристическия сектор

0
11
Пътуване
Пътуване. Снимка: Pixabay

За трета поредна година Националното туристическо представителство в Берлин организира събитието „Вечер на българския туризъм“, което събра важни фигури от авиационния и туристическия сектор, включително представители на летища, авиокомпании, туристически агенции и журналисти. Основната тема на тазгодишното издание беше насочена към засилване на самолетната свързаност между Германия и България през 2025 г.

Ключовото значение на германския пазар

Събитието беше открито от Н. Пр. Григор Порожанов, посланик на Република България във Федерална република Германия. В своето обръщение той подчерта значимостта на германския туристически пазар за България и отбеляза потенциала за засилване на двустранните връзки. „Германските туристи представляват основен сегмент за България и затова подобряването на свързаността е приоритет,“ отбеляза посланикът.

Планирани полети и развитие на летищата

Представителят на Летище София Мария Кафелова сподели важни данни относно настоящите и бъдещите полети. „Полетите от Германия съставляват 17% от общия трафик на летище София, а през 2025 г. очакваме този дял да нараства,“ заяви тя. Кафелова също така подчерта нарастващото значение на София като туристическа дестинация и възможностите за привличане на още повече германски туристи.

Разширяване на полетите до морските дестинации

На събитието бяха представени и програмите на летищата във Варна и Бургас, като бяха обсъдени възможностите за увеличаване на въздушните връзки между Германия и българските морски курорти. Това ще позволи по-добра свързаност за германските туристи, желаещи да посетят Черноморието.

Висок интерес към свързаността

Тихомир Патарински, туристическо аташе на България в Германия, посочи значението на широкото участие от страна на представители на авиационния и туристическия сектор, като подчерта високия интерес към темата за по-добра свързаност между двете страни. Партньори на събитието бяха летищата в София, Варна и Бургас, Съюзът на германските травел журналисти „CTOUR“ и Българският културен институт в Берлин.

Събитието „Вечер на българския туризъм“ подчерта важността на засилването на самолетната свързаност между Германия и България, което ще създаде нови възможности за развитието на туризма и икономическите връзки между двете страни.

Ширещата се престъпност в Швеция тревожи съседите ѝ

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments