Доналд Тръмп засилва антимигрантската си реторика, наричайки Камала Харис „умствено увредена“

Доналд Тръмп с остри нападки срещу Камала Харис и мигрантите в САЩ

0
19
Доналд Тръмп
Снимка: The White House, Facebook

В реч пред свои поддръжници в малкото градче Прайри дю Чиен, Уисконсин, Доналд Тръмп направи поредна атака срещу кандидат-президента на демократите Камала Харис. Той я нарече „умствено увредена“ и заяви, че „нелегалните имигранти искат да прережат гърлата на обикновените американци в собствените им домове“.

Тези изказвания идват в контекста на предстоящите президентски избори на 5 ноември, когато Тръмп се бори за връщане в Белия дом. Антиимигрантските настроения, които бяха основен елемент от кампанията му през 2016 г., отново заемат централно място в стратегията му за привличане на гласоподаватели. „Джо Байдън е с психически отклонения. Камала се е родила такава,“ заяви Тръмп пред поддръжниците си .

Миграционната политика и предизборната реторика

Антимигрантската реторика на Тръмп е насочена към привличането на избиратели в икономически затруднени, предимно бели райони на страната, където страхът от миграцията е често срещан. Според Тръмп, „Джо Байдън и Камала Харис са отговорни за нашествието на насилници“ и допълни, че „нелегалните мигранти ще влязат в кухнята ви, ще ви прережат гърлото“ .

В отговор на тези твърдения Камала Харис заяви, че Тръмп използва „същия изтъркан речник, който чуваме от години“ и се фокусира върху миграционната политика, обещавайки повече контрол върху молбите за убежище и пресичането на границата от мигранти без документи .

Какви ще са последствията?

Докато Тръмп разчита на остри думи и страхове Харис и администрацията на Байдън се стремят да въведат по-строга и справедлива миграционна политика. Този сблъсък на идеи отразява дълбоките разделения в американското общество по темата за миграцията, а резултатът от изборите може да има значителни последствия както за вътрешната политика, така и за международните отношения на САЩ.

Израел продължава нападенията срещу „Хизбула“ след убийството на лидера Хасан Насралла

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments