Шествие в Бургас и страната почита загиналите на пътя мотористи

С намаляване на броя на загиналите, но увеличаване на пострадалите мотористи

1
33
Мотори
Мотори. Снимка: Искра.бг

Тази година мотоклубове от цяла България организират шествия и инициативи в памет на загиналите и пострадалите мотористи. Кампанията има за цел да напомни за опасностите по пътищата и да повиши вниманието както на шофьорите, така и на самите мотористи. Мотото на инициативата е „Да си спомним и да не се повтаря“.

Една от големите прояви в страната е мотошествието в Русе, организирано в памет на всички загинали и пострадали мотоциклетисти. В Бургас всички местни клубове се събраха, за да почетат паметта на мотористите от Бургас и Сливен. Атанас Киров, президент на мотоклуб „New Race“ в Бургас и организатор за региона, сподели тревожни данни за ситуацията на пътищата.

„Статистиката е стряскаща“, заяви той. Според официални данни през периода от 1 януари до 1 септември 2022 г., 40 мотористи са загубили живота си при пътни инциденти. През същия период за 2023 г., загиналите са намалели на 30 души, но тревожно е, че броят на пострадалите е нараснал. През миналата година пострадалите мотористи са били 453, докато тази година техният брой е скочил до 506 пострадали.

Киров подчерта, че това увеличение на инцидентите се дължи предимно на недисциплинираността както на мотористите, така и на шофьорите на автомобили. Въпреки многократните призиви за повишено внимание и отговорност на пътя, броят на инцидентите продължава да расте, особено сред младите мотористи.

Британски ежедневник: Красив град в България е най-старият в Европа

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бай
Бай
4 часа по-рано

Банди от малоумници !